Butasi de lavanda pentru gradina, primavara 2018

written by Monica | Lavanda

aprilie 4, 2018

Anul trecut ma pregateam sa imi extind cultura si eram tare fericita. Am cumparat 2000 de butasi de lavanda care ar fi trebuit sa se alature culturii de Sevtopolis din camp. Dar socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, sau din camp, dupa caz┬á­čĄú┬áTerenul pe care planuiam sa ma extind devenise intre timp indisponibil. Si in loc sa ii plantez in camp, i-am plantat in gradina bunicii.

Un an mai tarziu ma uit la ei si ma minunez ce putere are natura. 12 lunite aceste plantute s-au tinut in brate, si au crescut impreuna, radacina langa radacina, floare langa floare.

Ar trebui sa le mai tin asa ingramadite inca vreo 7-12 luni in gradina pana cand ii voi putea muta in camp. Dar ma doare inima sa le chinui asa. Motiv pentru care am hotarat sa vand o parte din ele.

Plantele sunt in anul 2 – 3 de viata, toate sunt din specia Lavandula Angustifolia, soi Sevtopolis, sunt aduse din pepiniera din Bulgaria si aclimatizate pentru vremea de la noi.

Ca planta de gradina, aceasta specie este superba. Se ramifica si creste repede, infloreste o data sau de doua ori pe an, florile sunt mari, de un mov albastrui si cu un parfum fermecator. Le merge bine in zona cu soare, in sol nisipos, bine drenat. Se impaca de minune cu galbenele si atrag multi fluturi si albine.

Iata-ma in anul doi cu un brat mare de lavanda - cea mai frumoasa imbratisare
Iata-ma in anul doi cu un brat mare de lavanda – cea mai frumoasa imbratisare

De sambata ma intorc la Bucuresti. Daca doriti sa cumparati butasi de lavanda pentru gradina, acum este momentul. Astept mesajele voastre la contact@zanaflorilor.eu sau pe Facebook.


  • Bun─â ziua! A╚Ö dori s─â aflu mai multe detalii despre lavanda dvs. (pre╚Ť etc). Mul╚Ťumesc!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    >