Flori: Degetel galben, Digitalis Grandiflora in Pietrosul Bistritei, Romania

written by Monica | Flori

ianuarie 5, 2016

 

flori-galbene-padure-degetel-galben-digitalis-grandiflora (2)
Degetelul Galben, Degetarul Mare, Digitalis Grandiflora

Am intalnit aceasta floare galbena destul de des prin paduri, dar cumva abia acum am avut ochi pentru ea. N-am reusit sa gasesc cele mai bune fotografii, asa ca le public pe cele facute in timpul expeditiei din Pietrosul Bistritei.

Degetelul Galben, Degetarul mare, degetărel, degeţel, degeţel-mare sau Digitalis Grandiflora este o planta otravitoare din familia Scrophulatiaceae, desi anumite parti din plante sunt folosite in homeopatie. Aceasta planta este raspandita in Europa si creste in paduri, poieni pe pajiti si campii in munti si infloreste vara, in lunile iunie, iulie si august. Denumirea plantei vine de la florile in forma de degetar sau clopotel.
flori-galbene-padure-degetel-galben-digitalis-grandiflora (2)
Degetelul Galben, Degetarul Mare, Digitalis Grandiflora
Degetelul Galben sau Degetarul Mare este o planta otravitoare, dar in doze specifice, ingredientele active ca digitoxina, digoxina, antrachinona, luteolina si substantele saponine sunt folosite in tratamentul afectiunilor cardiac, la imbunatatirea circulatiei sangelui si la stimularea diurezei, printre altele. Dar tratamentul cu Degetelul Galben poate avea si efecte secundare care variaza de la greata si varsaturi la halucinatii si hipotensiune arterial.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

>