Cel mai frumos cadou: prima inflorire a lavandei

written by Monica | Jurnal de Fermier, Lavanda

iulie 11, 2016

Poate o sa vi se para ciudat, dar anul acesta, cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost prima inflorire a lavandei in cultura mea. Un moment superb, care m-a luat prin surprindere, pentru ca sincer nu ma asteptam sa infloreasca.

De la plantare pana acum, am vizitat cultura in fiecare luna. Am prasit-o, am imbratisat-o, i-am vorbit. Chiar si la ultima vizita cand erau deja butonii florali formati nu ma asteptam sa gasesc pe camp frumusetea ce m-a intampinat la inceput de weekend. Neasteptat, nesperat cadou dar atat de special. Si fata mea spune tot!

Saptamanile dinainte de inflorire au fost pline de lectii. Am invatat ca nu pot controla natura, ca lucrurile necesita timp si ca balariile vor creste oricum. Cand am ajuns la cultura eram deja pregatita sa ma lupt inca o data cu o jungla de balarii. Jungla am gasit-o, balaria cat mine, dar printre balarii, mult mov.

Am stat cateva ore si doar m-am plimbat de la tufa la tufa, admirandu-le frumusetea, ascultand albinele, observand fluturii. Am si plans un pic. M-am intins in iarba si pentru o vreme doar am trait experienta. Toata munca, toata durerea corpului, toata caldura, totul a meritat pentru ca micile mele plante de lavanda imi daruiau pentru prima data frumusetea lor.

Usor-usor m-am montat si m-am apucat de treaba. Eu venisem pe bicicleta cu un rucsacel in spate. M-am gandit ca daca o fi ceva inflorit, or fi cateva buchetele. Noroc ca era si tata venit la tara si m-a luat de pe camp cu masina plina de lavanda.

Si am mai gasit ceva pe camp. In primavara am plantat si cateva cuiburi de galbenele. Dintre cele ce au supravietuit prasilei mele stangace, cateva mi-au dat si flori – de un galben si portocaliu incredibil. Iata-le impreuna cu lavanda, o combinatie superba.

Iata-ma la prima inflorire a lavandei, incredibil de fericita! Cu toate greselile facute (inclusiv cules prea tarziu floarea), cu prasitul meu stangaci, cu reacomodarea la viata in natura, plantele au supravietuit si au inceput sa produca. Daca eu pot, puteti si voi.

PS: cine doreste buchetele cu lavanda proaspata? De luni vor fi disponibile in Bucuresti. Astept mesajele voastre la contact@zanaflorilor.eu


  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    >