Calatorii

Calatorii in Cipru | Ziua 1 | Larnaca si imprejurimi

La sfarsitul lunii februarie am evadat pentru cateva zile in insoritul Cipru. Am avut un itinerariu destul de lung, dar care ne-a permis sa vedem aproape toata insula si care ne-a convins in doar 4 zile ca trebuie sa ne intoarcem. Gasesti toate episoadele la sfarsitul articolului.

 

Calatorii in Cipru | Ziua 1: Bucuresti – Larnaca | Hala Sultan Tekke & Salt Lake, Castelul si Faleza din Larnaca

Prima zi in Cipru a fost de fapt doar jumatate. Am aterizat pe dupa-amiaza in Larnaca dupa un zbor de 2h din Bucurestiul friguros. Fiind extra-sezon in Cipru am ramas un pic uimiti de cat de gol era in aeroport si cat de relaxati erau oamenii. Ah si chiar din cladirea aeroportului mirosea deja a primavara!

Ne-am luat masina din parcarea Rentals, am dat drumul la GPS, ne-am facut o cruce si am plecat la drum cu un pic de emotii. In Cipru, se conduce ca in Anglia, cu volanul pe partea dreapta, ceea ce a fost o provocare si pentru mine ca pasager, si pentru Catalin ca sofer. Din fericire la iesirile de la aeroport si pe autostrada spre Larnaca sunt peste tot semne care iti amintesc sa conduci pe partea corecta a drumului. Ne-am amuzat noi un pic, dar am apreciat ca existau.

 

Hala Sultan Tekke

Prima oprire a fost intr-un capat al lacului sarat de langa Larnaca, la una dintre cele mai populare locuri pe circuitul turistic din zona: Hala Sultan Tekke.

Pe drumul dinspre aeroport spre Larnaca, se face o iesire scurta pe stanga care trece pe langa lac si te conduce la moscheea Hala Sultan Tekke. Noi am ajuns destul de tarziu si nu am apucat sa vedem mare lucru. A fost insa o idee buna sa facem aceasta oprire inainte de a intra in Larnaca.

Hala Sultan Tekke

Moschea e intr-un loc destul de linistit, inconjurata de verdeata si multi palmieri (cel putin in luna februarie :)), iar in spatele ei se intinde un lac cristalin. Am zabovit vreo jumatate de ora, eu minunandu-ma de temperatura placuta si de florile galbene de pe marginea lacului. Cat am incercat noi sa admiram apusul, ne-am imprietenit cu o mata care ne-a insotit in scurta noastra plimbare pe malul lacului.

In spatele moscheei Hala Sultan Tekke ne-a intampinat o mata, un camp plin de flori si marele lac sarat
In spatele moscheei Hala Sultan Tekke ne-a intampinat o mata, un camp plin de flori si marele lac sarat

Cand ne-am intors la masina am gasit zeci de pisici zabovind sau miorlaind de pe gardurile moscheei, de prin tufisuri si de pe sub alte masini. Unele incercuisera o masina din care cineva le hranea. Va las poza si va zic doar atat: astea sunt doar jumatate din matele care erau acolo:

Multe, multe pisici

Larnaca: Castel & Faleza

Pentru ca atunci cand am plecat de la moschee se intunecase deja, am pornit direct spre Larnaca si nu ne-am mai oprit la lacul sarat. Drumul e scurt – sunt doar 3 km de la moschee pana in oras asa ca au trecut repede.

Ne-am parcat pe faleza, ne-am cazat, am intalnit primul roman (fericit! as putea adauga) si am iesit din nou sa cautam ceva de mancare si sa luam orasul la pas.

La prima impresie: nu ma asteptam sa gasesc o faleza atat de cosmopolita, sau atat de lunga si nici nu ma asteptam sa imi fie frig. Nu am facut prea multe fotografii in prima seara, pentru ca ne-am concentrat mai mult pe umplut stomacurile decat pe “arta”. Si pentru ca am plecat fara temele facute de acasa, nu prea stiam in ce directie sa ne indreptam, asa ca am ales restaurantul care era mai plin.

Castelul si faleza din Larnaca noaptea

Si asa am ajuns la Hotel Alexander, un fel de taverna greceasca cu meniu grecesc, tip fast-food as zice eu. Ne-am comandat traditionalele grecesti (musaca si gyros), nu ne-au placut in mod deosebit, dar ne-au pus pe picioare.

Ne-am continuat seara plimbandu-ne pe faleza si pe micile stradute din imprejurimi. A doua zi ne-am trezit de dimineata, am servit un super fresh si ne-am intors pe faleza si pe plaja pentru cateva fotografii. Cam frumos pe faleza in Larnaca la lumina!

Fresh pahar Larnaca

Plaja din Larnaca
Plaja din Larnaca

 

Plaja din Larnaca
Plaja din Larnaca

 

Castelul din Larnaca
Castelul din Larnaca
Faleza marginita de palmieri
Faleza marginita de palmieri

Povestea continua. Citeste si:

“Ziua 1: Din Bucuresti la Larnaca”
“Ziua 2 in Cipru – Din Larnaca in Paphos”.
“Ziua 3 in Cipru – Din Paphos in Ayia Napa, prin Nicosia si Girne”.
“Ziua 4 in Cipru – Din Ayia Napa in Larnaca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other